[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Віртуальні подорожі в Єлисаветград


Фон

Мистецький серпень-2011

Шановні жителі та гості міста!
У відділі мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського щоп’ятниці продовжується цикл зустрічей “Мистецький серпень”
.

5 серпня о 16:00 Алла Петрівна Діхтяр, викладач музики (фортепіано), розповість про “Вальдoрфську школу”, яка стала поширена з містечка Лензан (Німеччина). Презентація-лекція побудована на матеріалах викладацького досвіду автора. В основу вальдорфської педагогіки покладено християнські релігійні цінності. Головною метою вальдорфської школи є надання допомоги особистості у власному становленні та розкритті талантів у гармонії із закономірностями і тенденціями розвитку природи, людини та світу.

12 серпня о 16:00 краєзнавець, екскурсовод Ірина Миколаївна Сосна розповість про “Переяслав-Хмельницький як місто музеїв”. Недалеко від Києва розташувався Переяслав-Хмельницький – затишне, старовинне місто, яке завжди готове зустріти та здивувати своїми історичними пам’ятками та визначними місцями. На території невеличкого міста знаходиться понад 20 музеїв. В них можна побачити безліч колекцій та експонати, що мають світове значення, широко відомий Музей під відкритим небом. Презентація побудована на матеріалах наукових розвідок автора.

19 серпня о 16:00 керівник кількох археологічних експедицій Микола Тупчієнко, кандидат історичних наук, археолог, краєзнавець, автор низки розвідок з проблем давньої історії центральної України розкриє таємниці цікавих нещодавніх знахідок, зроблених, зокрема, на теренах нашої області. Презентація “Археологічні пам’ятки України та Кіровоградщини” містить фотоматеріали археологічних досліджень автора. Мова йтиме про Ольвію, Кам’яну могилу (Мелітополь), степовий курган Петрівського району та інші цікавинки.

26 серпня 16:00 Подружжя Юрій та Лариса Лебедєви, давні друзі відділу мистецтв і постійні учасники колоритних мандрівок, мандрівники-дослідники зі стажем. Вони вже представляли надзвичайно цікаві розповіді про подорож на північ Росії, у Скандинавські країни, Йемен, Англію. А нещодавно подружжя побувало у Грузії. Тож з певністю можна сказати, що це буде цікава, барвиста і насичена розповідь “Грузія — країна самобутньої культури” . Юрій і Лариса розкажуть про пам’ятники історії та культури Грузії, етнографічні та побутові цікавинки.


Вхід вільний та безкоштовний.
Наша адреса: обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського,
вул. К. Маркса, 24.


Фон


Фон

[ HOME ]

Віртуальні подорожі в Єлисаветград
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua